-- annonse --
Trenerutdanning
AMBASSADØR: Ole Gunnar Solskjær er ambassadør for Grasrottreneren, og er her i aksjon i forbindelse med lanseringen av konseptet i Oslo. Nå er også e-læring tatt i bruk for fullt på kurset, med gode erfaringer. Foto: Thomas Brekke Sæteren/fotball.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Grasrottrenerens fire delkurs er første steg av NFFs trenerutdanningsløp, og i det nye kurset er e-læring implementert, blant annet for å sikre at det blir brukt mest mulig tid på fellessamlingene til praksis, og mindre tid til teori.
  NFF Østfold er en av fotballkretsene som er godt i gang med aktiv bruk av e-læring på sine kurs, både på delkurs 1 og nå også på delkurs 2. Erfaringene er gode.

Lett å komme i gang

– Det er oversiktlig og lett å komme i gang, selv om man aldri tidligere har vært borti det. Jeg liker veldig godt at det er delt opp i forskjellige moduler og leksjoner, slik at man hele tiden har i bakhodet hva tema for det man leser om er til enhver tid. I tillegg er det bra at det er litt variert, med videoer, spørsmål og illustrasjoner i tillegg til vanlige sider som man bare leser, sier kursdeltaker Sebastian Backe Eriksen fra Idd SK til fotball.no.

Mer praktisk arbeid

E-læring er kommet inn for at deltakerne på forhånd, under og etter kurset skal kunne være bedre forberedt til kurset, kunne reflektere underveis og bli enda mer bevisst på trenerrollen gjennom evaluering i etterkant.
  – Kursdeltagerne kommer mer forberedt når man har gått gjennom modulen på forhånd, og dette gjør det lettere å diskutere innholdet. Det er også en fordel at alt materiale ligger ute og lett tilgjengelig. Alt er samlet på et sted, og dette gjør det lettere å arbeide. Man kan ta mye av teorien i ro og mak hjemme. Jeg tror også terskelen til å delta på kurs blir lavere, og forhåpentligvis gjør dette at flere nølere vil delta, sier veileder Dag Frode Bråthen Hultengreen for fotball.no og fortsetter:
  – Det blir mer praktisk arbeid og det er etterlengtet for kursdeltagerne, og det er her læringa ligger.

-- annonse --