-- annonse --
Trenerutdanning
DRØMMEN I OPPFYLLELSE: Petter Skogsletten får en av Europas beste manager som læremester, nemilig Jose Mourinho FOTO: privat
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

 Etter tillatetelse fra Petter henter vi ut følgende fra hans nyopprettede blogg:

– Jeg satt hjemme sier Petter Skogsletten, og hadde lagt inn en søknad tidligere i vinter om et større fotballtrenerkurs i Lisboa. Dette "kurset" viste seg visst å ha noen store personligheter til å undervise i alt som fantes i fotballen.

 Navn som José Mourinho, Pedro Caixinha, Leonel Pontes, Rui Faria, Antonio Jose Gomez dukket opp. Navn som fikk det til å skjelve litt i knærne av respekt! Listen er lenger enn dette også, med personligheter som har utrolig stor kunnskap innen fotball- og idrettsfeltet. "Kurset" viste seg også å være en mastergrad.
 
– Jeg lo sammen med filletanten min - jeg trodde aldri jeg ville ha sjanse på å komme inn på et slikt "kurs".
Dog la jeg en strategi på hvordan jeg skulle søke meg inn - og med god veiledning fra en tidligere deltaker, fikk jeg samlet en mappe med alt det nødvendige og sendt inn søknaden min.
"Hvis du ikke søker kommer du ikke inn" - ta sjansen! 

Så kom mailen

– Jeg reagerte med noe som minnet om et løvebrøl, men samtidig med en ung gutts jubel da jeg fikk bekreftelsen. Sannsynligvis kunne hele blokksamfunnet i Tante Ulrikkes vei på Stovner høre at noe var på ferde. Mailen viste til en pre-seleksjon for intervju til å komme inn. Intervjuet kunne velges mellom en periode. Jeg kjørte offensivt på, og valgte intervjuet så tidlig som mulig. Her skal det presteres sa jeg til meg selv, dog med en ydmyk og nervøs spenning i kroppen. 

Den største dagen

Av 200 søkere fra hele verden ble 30 uttatt til intervju av de ble 17 personer tatt blant dem en annet ung, fotballtrener med navnet Petter Skosletten Norway. En stor dag i mitt liv var et faktum.

Jubelen stod i taket og vel så det og det var bare å pakke kofferten i all hast og komme seg avgårde til High Performance Football Coaching ved universitetet i Lisboa. Her skal jeg møte Manchester United-manager José Mourinho, hans faste assistent Rui Faria, Rangers-manager Pedro Caixinha og Cristiano Ronaldos første trener, Leonel Pontes. Bare for å nevne noen.

Tidligere har fotballtreneren.no hatt en artikkel om trener Hugo Pereira i Rosenborg og som Mourinho kåret som beste trener ved dettte kurset i 2016.
Les her

Sammen med trenere fra 13 land

Her skulle jeg være sammen med andre trenere fra: India, Canada, Saudi Arabia, Kuwait, Palestina, Portugal, England, Skottland, Brasil, Australia, Portugal, Frankrike og vår "søta bror" Sverige!
Etter ha unnagjort de første modulene sammen med utrolig fantastiske folk, ser jeg med glede frem til fortsettelsen som består av følgende motiverende og lærerike moduler:

  1. Modul: Fokus på den fulle pakken med idrettsvitenskap. Idrettsfysiologi, psykologi, skadeforebygging, kampanalyse - fotballspesifikt. Kort sagt.
  2. Modul: Fokus inn mot monitorering i fotballen, ved bruk av GPS og analyse av mengde. Avansert kampanalyse og fotballspesifikk fysisk trening.
  3. Modul: Ledelse og kommunikasjonsevner som trener. 
  4. Modul: Hvordan tilrettelegge for øktene i forhold til kampanalysen. Egendesign og Implementering av strategi.
  5. Modul: Her går vi tydeligere inn mot scoutingen i fotballen, samt hvordan utvikle unge fotballspillere i et holistisk perspektiv. 
  6. Modul: Hvordan å kunne se sesongen under ett. Å kunne se helheten mellom alle sesongkomponentene, og dermed periodisere etter dette.
  7. Modul: Her går vi inn på kulturutvikling, håndtering av media og trender i fotballen!
  8. Modul: Her sies det at vi skal tilbringe tiden i Barcelona, på tilhørende La Masia.

– Å tilegne seg nyere og bedre kompetanse, samt å kunne opprettholde kompetansen sin er muligens det viktigste vi må gjøre for å utvikle oss som trenere. Kompetanse består av kunnskap og erfaringsdannelser, dermed må vi både stadig skoleres og også implementere i praksis.
NFT fikk meg ut for å oppleve toppfotballen i Europa gjennom trenerturer som bidro sterkt til den videre tørsten jeg har for å dra ut og lære fra forskjellige fotballkulturer! NFT hjalp meg også med å danne et godt kontaktnettverk på disse turene i svært ung alder, med folk som idag er meget sterke fotballpersonligheter!
Må også få fremheve et Europas flotteste trenerkonferanser, Cupfinaleseminaret som har vært med å gi meg svært mange gode opplevelser og møter med med gode tenerkolleger I tillegg bidrar NFT med bladet Fotballtreneren 4 ganger pr. år som er et godt supplement og innspirasjon for oss trenere.

NFT ønsker Petter lykke til på trenerutviklingsveien.

Petter og Mourinho pokalDRØMMER: Petter drømmer om å følge i Mourinhos "fotspor"

• Her kan du følge med på Petter Skogsletten sin blogg og hans opplevelser på hans trenerutviklingsvei i «Mourinhos fotspor»
Her kan du også lese intervjuet av Petter Skogsletten på Nettavisen.no.
Her et intervju som TV2 gjorde med Petter Skogsletten i 2012: "Vil bli den neste Mourinho"
 

 

 

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet
-- annonse --