-- annonse --
Spillerutvikling
SPENNENDE: Toni Ordinas er sentral i Stabæks unge satsing og tror på et lag med bare egenutviklede spillere i Eliteserien om to år. Foto: IVAR THORESEN
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Hvis alt går bra, og vi er tålmodige, så tror jeg at om to år så har vi et rent lag med spillere fra Stabæk-akademiet, sier Stabæks spanske trener Toni Ordinas til Aftenposten.

I Norgestoppen med G16 og G19

Slikt tar selvsagt ikke Ordinas ut av løse luften. Han vet det gror godt nedover i rekkene i Stabæk. Han har selv vært med på å sette standardene for Stabæk-akademiet, og ser godt hva den solide jobben som gjøres fører med seg.
  Stabæk er klar for NM-finale mot Viking 17. november i G16-klassen. Klubbens G19-lag spiller onsdag semifinale i NM mot Molde på aker stadion om retten til å møte Rosenborg i G19-finalen, også den 17. november.

Rykket opp

Ifølge Ordinas rår han allerede over Eliteseriens yngste mannskap. I tillegg rykket klubbens andrelag – med stort sett juniorer, opp fra 3. til 2. divisjon under Gaute Larsens ledelse, så det er liten tvil om at ungdomslinja bærer frukter på Nadderud.
  Og slik skal det fortsatt være:
  – Stabæk-modellen er å utvikle unge spillere og la dem gå videre til europeiske klubber.
  – Jeg er så glad for å være en del av dette prosjektet. Jeg elsker å jobbe med spillere som har en drøm om å bli noe, ikke spillere hvor motivasjonen er å spille ett eller to år til. Det er en stor forskjell., sier Ordinas til Aftenposten.

Modig

Stabæk-treneren er glad for at klubben har gjort prat om til handling når det gjelder å gi unge gutter sjansen på høyere nivå.
  – Det vanskeligste med spillerutvikling er å være modig nok til å gi dem sjansen. Mange snakker om spillerutvikling. Det er fint å snakke, men når det er kamp må du slippe dem til på banen. Jeg har klubbens støtte i dette og alle drar i samme retning, så jeg er ikke redd for å gjøre det.

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet
-- annonse --