FORESLÅR ENDRING: NFFs styremedlem Eli Arnstad har ledet utvalget som foreslår endringer for å øke oppslutningen om NFFs forbundsting. Foto: Ivar Thoresen

Forbundsstyrets Eli Arnstad presenterte under lørdagens tingforhandlinger hva utvalget som har arbeidet med oppslutning om tinget har kommet frem til.

Det som foreslås er:

• Utvide tinget i tid, til å gå fra fredag til søndag.
  • Utvide representasjonen, mulighet for flere representanter fra klubbene.
  • Utvide tinget tematisk – med en egen fagdel, en oppfølging av årets ting, der det var et eget miniseminar om spillerutvikling midtveis i tingforhandlingene lørdag.
  • Tinget skal være på Ullevaal, som er «norsk fotballs hjem».

Utvalget foreslår at ordningen gjøres gjeldende fra 2019. I forslaget ligger også innspill om økonomiske støtteordninger som gjør det mulig for klubber fra hele landet å delta uten å pådra seg store kostnader.

Rom for debattene

– Det må være en tydelig regi på forbundstinget. Vi må ha med det lovpålagte. Men samtidig må vi legge til rette for debatt og de store politiske diskusjonene, som handlingsplan og strategi, sa Arnstad og fortsatte:
  – Presidentens tale må ikke bare være en oppsummering av det som har skjedd, men en innledning til å trekke opp de store tingene framover for å flytte debatten inn i tingsalen.

Investering i demokrati

Arnstad trakk også fram NFF Trøndelag som et eksempel til etterfølgelse. Kretsen tar kostnadene for alle trønderske klubber som deltar på årets forbundsting – og stiller med rekordmange.
  – Det er en investering i demokrati. Det å legge til rette for at flest mulig kan delta, skaper legitimitet, påpekte Arnstad og la til at utvalget også mener at tingmiddagens status bør løftes.

Ikke bare Oslo

Jo Stein Moen fra Astor fulgte opp med å replisere at norsk fotball har mange hjem, og at forbundstinget kan gjennomføres andre steder enn i Oslo.
  – Jeg synes ikke argumentene for at tinget skal være i Oslo holder, i det ellers praktfulle innlegget fra Eli Arnstad, sa Moen og viste til at Norges skiforbund arrangerer sitt ting i Stavanger, som ikke akkurat er kjent som noen skimetropol.
  – Jeg synes det nye konseptet ser bra ut, men ber forbundsstyret ta med seg at de kan se på muligheter for å arrangere tinget også andre steder.

PS! Samtlige 12 klubber i Toppserien for kvinner er representert på helgens fotballting.

JoSteinMoenUT AV OSLO: Jo Stein Moen fra Astor tok igjen til orde for at NFF bør vurdere å arrangere forbundstinget andre steder enn i Oslo. Foto: Ivar Thoresen