-- annonse --
Nyheter
TRENERSEMINAR PÅ REIPÅ MARS 2017: Tidligere akademitrener i Manchester United, Jonathan Hill, var instruktør på trenerweekenden på Reipå IL fra 24.-26.mars. FOTO: Teddy Moen FOTBALLTRENEREN
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

– For oss å kunne få innsikt i, og lære av glimrende instruktører Som Jonathan Hill og Teddy Moen – har vært veldig verdifullt for oss fotballtrenere i Reipå og omegn. Dette gir oss viktige impulser, inspirasjon og motivasjon til å gjøre arbeidet med våre egne spillere enda bedre.

Ronny Andersen er trenerveileder i Reipå IL, UEFA B-lisens trener og sone-trener i NFF Nordland. Gjennom en rekke år har han hatt de fleste verv i klubben, senest som leder. Men nå ønsker han å dedikere sin tid på å utvikle trenerne, slik at man også får ett løft på arbeidet med spillere og lagene i klubben.

– Går vi noen år tilbake hadde vi ett påmeldt lag i seriesystemet. Nå er vi 11! Men vi kan ikke hvile på laurbærene. Selv om vi er små, er vi ambisiøse. Vi ønsker at trenerne våre skal få mer påfyll samt bli bedre på treningsfeltet.

En fantastisk arena

JonathanTeddy4

I 2010 stod plasthallen på Reipå klar for bruk. En fantastisk treningsarena som har hatt stor betydning for fotballen i hele Meløy kommune. Hallen ble benyttet på trenerkurset gjennom helgen.

– Jeg trodde ikke det jeg så, da hallen åpenbarte seg for meg. Wow, hvordan er det mulig å sette opp en slik fotballhall midt ute på landsbygda? Men etter å ha vært sammen med Ronny og trenere u Meløy, forstår jeg at de er villig til å gå langt for å nå sine visjoner, når det først har bestemt seg for noe.

Jonathan Hill med bakgrunn som akademitrener i engelske toppklubber som Manchester United, Manchester City og Wigan, var meget imponert over interessen og engasjementet som trenere og spillere viste gjennom helgen.

– Det er tøft å gjennomføre hele sju ulike økter med spillere i alderen fra 7 år til og med 15 år og samtidig sørge for at treneren får ett godt bilde av hva jeg ønsker å formidle til dem.

Tilbakemeldingen fra Ronny og Co viste at den svært dyktige og entusiastiske Hill fikk frem budskapet.

JonathanTeddy5

– Dette ga mersmak og helgen har virkelig løftet oss. Vi har allerede gjort en avtale med Jonathan at han skal komme tilbake senere til Reipå for å bidra mer. Weekenden var disponert slik:

Fredag 24. mars

Kl. 1900-2000     Praktisk demonstrasjon (U13 - Gutter) –

Tema #1; Pasning og mottak. Å ta vare på ballen med forståelse

Kl. 2000-2100     Samtale omkring tema i breddefotballen - del 1. Spørsmål og Svar

Jonathan Hill i samtale med Teddy Moen

Kl. 2100                Pizza og drikke (på klubbhuset)

Lørdag 25. mars

Kl. 1000-1100     Praktisk demonstrasjon (U8 – gutter og U9 jenter) –

Tema # 2; Grasrot-økt. Å håndtere ballen med ferdighet

Kl. 1130-1230     Praktisk demonstrasjon (U10- gutter) -

Tema # 3; 1 mot 1 og 2 mot 2 situasjoner

Kl. 1230-1330     Lunsj (klubbhuset)

Kl. 1400-1500     Praktisk demonstrasjon (U10-gutter) -

Tema # 4; Fra teknikk til ferdigheter og til små-lagsspill

Kl. 1515-1615     Samtale omkring utviklingsarbeid i ungdomsfotballen – del 2. Spørsmål og Svar

Jonathan Hill i samtale med Teddy Moen

Kl. 1615-17.15    Middag (klubbhuset)

Kl. 1730-18.30    Praktisk demonstrasjon (U13 - gutter) -

Tema # 5; Spill relatert økt (konkurranseplattformer å jobbe fra) – bruk av betingelser for å skape læring

Søndag 26. mars

Kl. 1000-1100     Praktisk demonstrasjon (U15 - gutter) -

Tema # 6; Prinsipper for effektivt angrepsspill.

To grupper (totalt 16-20 spillere)

Kl. 1100-1130     Kaffe pause

Kl. 1130-1300     Praktiske demonstrasjon (U15 - gutter) –

Tema # 7; Spill relatert økt (konkurranseplattformer å jobbe fra) – bruk av betingelser for å skape læring

Kl. 1315-1400     Samtale omkring trenerutvikling - del 3. Spørsmål og Svar

Jonathan Hill i samtale med Teddy Moen

Viktigheten av å komme ut til småklubbene

JonathanTeddy2

– Vi må ikke glemme at det er helt avgjørende for norsk fotball at man også kommer ut til småklubbene med faglig påfyll til trenerne. Klubben på Reipå er en viktig institusjon i lokalsamfunnet og barn og unge fortjener ett godt fotballprogram. Forutsetningen for dette, er at trenerne er entusiastiske og har spennende treninger som inspirerer spillerne.

Så selv om Jonathan har jobbet for Manchester United, med spillere som Rashford, Pogba, Lindegaard etc, så stortrivdes han ute på Nordlandskysten. Til daglig er han ansatt av Tromsdalen UIL og er en av trener-ambassadørene til Norsk Fotballtrenerforeningen.

Litt om Reipå

Reipå skolekrets har i dag 717 innbyggere. Her er et variert næringsliv, gode oppvekstvilkår, samhold, driftige lag og foreninger, dugnadsånd og ildsjeler som sammen kan vise til resultater som fotballhall, velholdt samfunnshus, ulik forskjønning i bygda, årlige festivaler og turneringer. Interessante etableringer er på beddingen, som oppdrett av flekksteinbit og bygging av ride-hall (fra Meløyavisa).

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet
-- annonse --