-- annonse --
Nyheter
OM FOTBALL MED KVALITET: Gjennom The Blizzard får man tilgang til kvalitetsjournalistikk fra fotballmiljøet. Her fra trening på akademiet til Everton med U16 spillere. Foto: IVAR THORESEN
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Har du hørt om «The Blizzard»? Ikke det? Og nei, det handler ikke om vintertid og snøstormer….

The Blizzard er nettstedet for fotballtrenere som er over gjennomsnittet interessert i fotball. Ikke bare i trenerrollen, taktikk og utviklingstendenser, like mye for dem som er opptatt av fotballens plass i samfunnet kulturelt, politisk og historisk.  De markedsfører seg under følgende slagord:

"Football journalism for people who are cleverer than everyone else".

For de som er interessert i kvalitetsjournalistikk

De økonomiske utfordringene for journalistikk i den digitale tidsalderen forblir. Fotballjournalistikk bærer også preg av dette. Likevel er det mye som tyder på at landskapet er i endring. Etter noen år med tabloide overskrifter og reduserte nettsaker etter «klipp og lim» metiden, er langformen på vei tilbake i en rekke former. I Norge har fotballmagasinet «Josimar» etablert seg og funnet en plass blant mange fotballtrenere. Flere av landets tradisjonelle aviser har også begynt å satse på journalistikk i fotball igjen.

Falske nyheter (fake news) og manipulering av lesere gjennom sosiale medier er blitt ett enormt problem, men samtidig har denne negative utviklingen også bidratt til at publikasjoner så forskjellige som New York Times og New Statesman vokser i en stadig politiserende alder. Salg av bøker (hardbacks) øker og e-bøker går ned. Nye utgivelser av magasiner er økende. Selv om ikke bransjen helt vet hvordan man skal tjene penger, er ønsket om å tilby pålitelig og informativ analyse sterkt. Verdiene i journalistikken ser ut til å overleve, selv om mange pessimister vil mene det motsatte. Så selv om journalistikk fortsatt er en usikker bransje, er den fortsatt mange stede spennende, dynamisk og innovativ.

Over 600 artikler tilgjengelig

The Blizzard er en del av denne «motsatsen». De siste sju årene har de drevet med kvalitetsjournalistikk for fotball-lesere. De er blitt en undergrunnsbevegelse som gradvis har skaffet seg en større tilhengerskare. Over disse årene har de utgitt 25 publikasjoner og levert over 600 artikler samt over 2 millioner ord. De har drevet ett risikoprosjekt, men ser ut til å ha lykkes med en modell hvor lesere og abonnenter støtter dem gjennom ett «Pay What You Like»-system. Alle artikler de noensinne har publisert, er nå online.

Kjent redaktør

Jonathan Wilson er redaktør for The Blizzard. Han er nå en av de mest kjent fotballskribentene i internasjonal fotball og skriver jevnlig i avisen "The Guardian". Han har også utgitt seks bøker, hvor den mest kjente kanskje er «Inverting the Pyramid, a history of football tactics».  Boka ble også titulert med «Football Book of the Year» i 2009. Hans siste bokutgivelse er “Angels with Dirty Faces -  The Footballing History of Argentina”, historien om argentinsk fotball.

Noen smakebiter

Fagartikkelen - Maximum Opportunity (Charles Hughes - en lang-ball fanatiker eller en pragmatiker?)

Podcasten - The Race Card (Om doble standarder på fotballstadioner - om rasisme innen fotballen)

 

-- annonse --