INTERNASJONAL PROFIL: Tysklands U21-landslagstrener Stefan Kuntz kommer til Cupfinaleseminaret. Foto: DIGITALSPORT

CFS2017grønnmsymbolKuntz blir hovedattraksjonen på Cupfinaleseminaret fredag 1. desember, der han som internasjonal trenerprofil vil bli intervjuet av Viasats Daniel Høglund.

Fantastisk profil

– Jeg synes det er fantastisk at vi har klart å få en av de mest sentrale trenerkreftene i Det tyske fotballforbundet (DFB) til å komme til Oslo og Cupfinaleseminaret, sier daglgi leder Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening.
  – Stefan Kuntz ledet U21 landslaget til Tyskland i sommer og var også med da A-landslaget deres vant prøve VM i Russland. Han er en erfaren fotballtrener, og samtidig også en tidligere toppspiller som selv ble Europamester med Tyskland i 1996.

Inn i rekken av store navn

Cupfinaleseminaret har tradisjon for å få en rekke internasjonale trenerprofiler til Norge. Det er nok å nevne storheter som Rinus Michels, Jozef Venglos, Otto Rehhagel, Harry Redknapp og senest i fjor; Roy Hodgson.
  Nå føyes Stefan Kuntz til på lista over store trenernavn som har kommet og inspirert norske fotballtrenere på Cupfinaleseminaret.
  – At vi år etter år lykkes med å få på plass store internasjonale trenerkapasiteter har gitt Cupfinaleseminaret en unik posisjon i norsk fotball, og som den ledende møteplassen i nordisk fotball, mener Teddy Moen.
  – Møte med en internasjonal trenerprofil handler om å skape inspirasjon for trenere både i bredden og toppen. Å få impulser og innsikt i hva store trenere i store trenerjobber gjør og opplever – samt ikke minst hvordan de fremstår som ledere og lagbyggere, fortsetter han.

Takker Geson

Moen forteller videre at det er en utfordrende jobb å få på plass trenerkapasiteter til Cupfinaleseminaret, først og fremst fordi man trenger et stort nettverk samt ha de rette inngangene direkte til trenerne.
  – NFT har ikke økonomi til å betale store honorarer. Heldigvis har foreningen PR mann Ronny Geson Gunnarsson, som har et unikt nettverk. Gjennom året har han dette som oppgave og da bruker han sin sjarm, kløkt og store overtalingsevne! Broder Geson er en nøkkelmann for oss i denne sammenhengen.

Ledige plasser

Teddy Moen håper at Stefan Kuntz kan friste enda flere til å melde seg på årets Cupfinaleseminar, og Trenerforeningens daglige leder er glad for at det fortsatt er noen ledige plasser på årets seminar, 1. og 2. desember.
  – Det er fortsatt mulig å melde seg på, både på det ordinære Cupfinaleseminaret fredag og lørdag og på Det store Barnefotball Cupfinaleseminaret på kvelden torsdag 30. november, forteller Teddy Moen.

Stefan Kuntz
Landslagstrener Tyskland U21
• Spillerkarriere:
1980-1983: Borussia Neunkirchen
1983-1986: Vfl Bochum, 100 kamper (41 mål)
1986-1989: Bayer 05 Uerdingen, 94 (32)
1989-1995: 1. FC Kaiserslautern, 170 (75)
1995-1996: Besiktas, 30 (9)
1996-1998: Arminia Bielefeld, 65 (25)
1998-1999: Vfl Bochum, 20 (6)
2002-2003: SV Furpach, 22 (22)
2004-2005: FC Palatia Limbach, 10 (1)