-- annonse --
Nyheter
BYTTER JOBB: Stillingen som toppfotballjef blir borte, og Nils Johan Semb fortsetter i NFF i ny stilling som sportssjef for A-landslaget herrer, og dermed et tett samarbeid med landslagssjef Lars Lagerbäck. Foto: NTB scanpix
Gjest
Av Reidar Schjei og Ivar Thoresen

Bakgrunnen er at NFF omorganiserer og deler sporten inn i to avdelinger; NFF breddefotball og NFF elitefotball. Avdelingen NFF breddefotball vil bli ledet av Alf Hansen, mens direktørstillingen for NFF elitefotball skal lyses ut.

   – Direktør elitefotball får det overordnede sportslige, administrative og personalmessige ansvaret for avdeling NFF elitefotball. Direktøren for elitefotball skal lede avdelingen, personalet, utviklingsarbeidet og landslagene med utgangspunkt i nye prioriteringer og ambisjoner. Struktur, arbeidsmetodikk, samarbeidsrelasjoner og nye arbeidsoppgaver står sentralt. Spesielt viktig er målet om tettere dialog mellom toppklubb og landslag, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt til fotball.no

Ny stilling

– Nils Johan Semb går over i en stilling som sportssjef A-landslag herrer, i en tett dialog og samhandling med landslagssjef  Kars Lagerbäck. Sportssjefen har det sportslig administrative ansvaret, og inkluderer oppgaver som rådgivning, tilrettelegging, kontaktledd mellom klubb og landslag, spilleroppfølging og blir en ressurs for trenerutdanning/etterutdanning, fortsetter generalsekretæren.

Motivert for ny jobb

– Jeg har hatt rollen som toppfotballsjef i åtte år, og har hatt et ønske om å spisse mine oppgaver. Derfor er jeg veldig motivert og fornøyd med å komme enda tettere på A-landslaget i den nye rollen, sier Nils Johan Semb selv til fotball.no.
  Semb var den første treneren som tok Norges Fotballlandslag til et EM-sluttspill, i 2000. Sesongen 1999 ga mange gode resultater, og Europas mest anerkjente fotballmagasin, France Football kåret ham til årets trener i Europa. Han og resten av landslaget kvalifiserte seg ikke for VM-sluttspillet i 2002.

-- annonse --