-- annonse --
Nyheter
FERDIG: Start har gitt Steinar Pedersen sparken som klubbens hovedtrener. Foto: DIGITALSPORT
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

TeddyMoen2KRITISK: Daglig leder Teddy Moen i NFT er ikke imponert over Start-ledelsens håndtering av Steinar Pedersen. Foto: IVAR THORESEN – NFT har vært en samtalepartner for Steinar i etterkant av at partene kom til enighet om en frivillig fratreden. Jeg har også vært i kontakt med assistenttrener Andreas Jensen og keepertrener Erik Ruthford Pedersen om situasjonen. Alle tre er medlemmer i Trenerforeningen, og det er viktig at vi viser tilgjengelighet og støtte i en vanskelig situasjon, sier daglig leder Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening.

Håpløs situasjon

Moen mener at trener Steinar Pedersen med urette har havnet i en situasjon som ikke burde ha oppstått.
  – Han har valgt å akseptere sluttavtalen med Start, men det er ikke det samme som at han er enig i styrets beslutning eller grunnlaget som er lagt for beslutningen. Han er kritisk til håndteringen av saken fra arbeidsgivers side.
  – Steinar er på mange måter blitt trengt opp i et hjørne i denne saken. Uten forvarsel ble han underrettet om styrets manglende tillit og fremlagt et forslag til en sluttavtale. Å bli satt i en situasjon hvor arbeidsgiver meddeler mistillit og samtidig skaper en situasjon med press om å akseptere en sluttavtale, er en svært utfordrende situasjon for den ansatte. I denne settingen er det nesten umulig å rasjonelt gjennom dialog å endre mistillit til tillit. Da blir det umulig å fortsette. Da har man i realiteten intet valg, understreker Moen.
  Han legger heller ikke skjul på at det er med undring han konstaterer at Start-ledelsen, som for mindre enn to år siden mente de hadde fått på plass den hovedtreneren klubbens fremtid skulle bygges rundt, nå har avskiltet han og ment at han ikke er den rette treneren lengre. 
  – Start har desverre over tid plassert seg som en av de toppklubbene i Norge som oftest sparker treneren sin. Men da ofte som utgangspunkt i sviktende resultater. Denne gangen er laget på opprykksplass og der man kan forvente av klubben. Dette er uttrykk for en usikker ledelse som er blitt preget av panikk, fordi det har vært litt færre poeng enn ventet i lagets siste kamper. Det er ikke vanskelig å si at Start har en ukultur i forhold til behandling av sine hovedtrenere. Dette er det nødvendig å si fra, om vi som en interesseorganisasjon for fotballtrenere, skal bli lyttet til, sier Teddy Moen.

Veldig uenig

Steinar Pedersen sjøl sier i et intervju med lokalavisa Fædrelandsvennen fredag at han er helt uenig i Starts begrunnelse for å gi ham sparken.
  – Jeg er trist i dag. Det kom overraskende på meg. Dette handler om sportslig leders tilnærming til meg, sier Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen.
  – Jeg har fått sparken, det er jeg ikke redd for å si. Og jeg er ikke enig i begrunnelsen eller timingen for å gjøre det. Det er trist fordi Start har vært mer enn en jobb for meg. Det er en klubb jeg har vært i siden jeg var seks år. Den har alltid vært en del av meg. Jeg elsker klubben. Jeg har masse følelser for klubben som jeg ønsker alt godt, sier Pedersen, videre til avisa.

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet
-- annonse --