-- annonse --
Nyheter
LITE SKILLER: Teknisk og taktisk er det lite som skiller kvinner og menn på fotballbanen, mener Hege Riise. Foto: DIGITALSPORT
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

– Forskjellen ligger i duellspill, kraft og fysikk. Der er det naturlig store forskjeller og ikke relevant å sammenligne. Men på det tekniske og taktiske er kvinnene omtrent på samme nivå som herrene. Det er i hvert fall ikke enorm forskjell, Hege Riise til Dagbladet.

Noen fordommer

Fortsatt henger visse fordommer igjen mot kvinnelige fotballspillere, sier Hege Riise til Dagbladet og er klar på at utviklingen har gått så raskt at nivået på dagens kvinnelige spillere nærmer seg herrene når det gjelder det tekniske og taktiske.
  Den tidligere USA- og Japan-proffen og nåværende Lillestrøm-treneren synes sammenligningen mellom menn og kvinner er ufortjent, sett i lys av de naturlige fysiske forutsetningene som er mellom kjønnene - akkurat som i alle andre idretter.

Nærmer seg herrene teknisk

Når det gjelder andre ferdigheter på banen enn de rent fysiske, er det mer likt, mener Riise.
  – Teknisk og taktisk er det like fin fotball hos kvinnene som i eksempelvis Eliteserien for herrer. Forskjellen ligger i duellspill, kraft og fysikk. Der er det naturlig store forskjeller og ikke relevant å sammenligne. Men på det tekniske og taktiske er kvinnene omtrent på samme nivå som herrene. Det er i hvert fall ikke enorm forskjell, mener LSK-treneren til Dagbladet.
  Fotball-EM for kvinner starter nå, og Norge åpner mot vertsnasjonen Nederland søndag kveld.

Trykk denne linken: Forestill deg ramaskriket dersom det norske herrelandslaget hadde vunnet et trofé - som forsvant fordi det ikke ble passet på.Forestill deg ramaskriket dersom det norske herrelandslaget hadde vunnet et trofé - som forsvant fordi det ikke ble passet på.

• Trykk linken og lese mer om saken i dagbladet.no
• Les også: På vei til EM med «nye» Norge

 

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet
-- annonse --