-- annonse --
Nyheter
SKULKER ALDRI: Lillestrøm-trener Arne Erlandsen skulker aldri Cupfinaleseminaret – selv ikke når laget hans skal spille Cupfinale. Foto: DIGITALSPORT
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

CFS2017grønnmsymbolCupfinaleseminaret har i løpet av 29 år blitt en stor og viktig institusjon i norsk fotball. Seminaret har etablert seg som det lengstlevende og største arrangementet i hele Norden for fotballtrenere.
  Hva er det som skaper denne interessen for seminaret? Vi har spurt Kjetil A. Bergh fra Mjøndalen IFs utviklingsavdeling om hvorfor de år etter år sender trenere til Cupfinaleseminaret, og NFT-medlem Arne Erlandsen om hvorfor NM-finale med Lillestrøm i år ikke er noen hindring for å delta på Cupfinalseminaret først.

Variert og spennende

– Hvorfor velger Mjøndalen å sende trenere til Cupfinaleseminaret år etter år?
– Det er flere årsaker til det. Vi synes programmet som tilbys er variert og spennende. Vi har trenere i klubb med ulike oppgaver og områder, så programmet treffer bredt hos oss. Trenerne selv ivrer dessuten etter å delta på seminaret. Vi ser dette som en viktig arena for å innhente påfyll av kompetanse, treffe andre fotballmennesker og ikke minst være sammen andre trenere fra egen klubb på samme seminar, sier Kjetil A. Bergh.

De siste årene har klubben deltatt med følgende trenere*

  • 2014: 8 deltakere på CFS (1 på ETU og 7 på ordinært)
  • 2015: 5 deltakere på CFS (3 på ETU og 2 på ordinært)
  • 2016: 12 deltakere på CFS (2 på ETU og 10 på ordinært)
  • 2017:17 deltakere på CFS (2 på ETU og 15 på ordinært)

*Kan også vært MIF trenere i tillegg som har vært påmeldt utenom klubbens egen liste….

– Hva er tilbakemeldingene og opplevelsen trenerne har etter å ha vært med?
– De gir gode tilbakemeldinger. Vi ser at de samme hos oss ønsker seg tilbake, pluss at de får med seg flere år for år. Den uformelle praten med andre i pausene, det å treffe tidligere kolleger, diskutere fotball og være i "fotballbobla" i to dager er noe som fenger. Likedan mulighetene til å oppleve en samlet fotballfamilie som søker og utveksler kompetanse og erfaringer, og et interessant program - ikke minst!

Viktig i hverdagen

– Hvordan bruker dere dette inn mot klubbarbeidet?
– Vi tar med oss mye tilbake i det daglige arbeidet. Deltakere fra MIF er alt fra hovedtrener på A-laget og ned til trener på J08. Alle tar seg elementer tilbake. Det er fint å diskutere ting internt om flere har fått meg seg samme seanse.

– Hvorfor satser dere så mye på skolering av deres trenere?
– Trener- og lederutvikling står høyt på agendaen i MIF. Det jobbes godt i barnefotballen med å utvikle trenere. Vi ser at når de går kurs så ønsker de gjerne mer påfyll, blir mer dedikerte og ikke minst bedre fotballtrenere. Vi har en bevisst strategi om å sende trenere på kurs og seminarer og lagledere på NFFs lederkurs. Vi er den klubben i Buskerud som har sendt desidert flest på lederkurs 1 i Buskerud de siste årene. Vi ser at dette skaper dedikerte mennesker i klubb som vi igjen kan bruke i flere sammenhenger og på flere områder.

– Andre ting du har lyst til å nevne i denne forbindelse?
– Vi synes det er forbilledlig at vårt A-trener Vegard Hansen hvert år deltar på seminaret sammen med andre trenere fra MIF. Dessverre måtte han melde forfall i 2016 på grunn av kvalifiseringskamp til Eliteserien.

Cupfinale – ingen grunn til forfall!

Arne Erlandsen er en av trenerveteranene i norsk fotball, og innehaver av UEFA PRO-lisens. I mange år var han også medlem av NFFs trenerkomite, og han har deltatt på en rekke kurs og seminarer i inn- og utland.
  Han skulker aldri Cupfinaleseminaret.

– Du leder Lillestrøm i Cupfinalen på Ullevaal søndag 3. desember. Har du tid til å dra på Cupfinaleseminaret da?
– Finalen er ikke før søndag, så da rekker jeg å være på seminaret i forkant. Jeg trives i miljøet på Cupfinaleseminaret, det er det sosiale som trekker meg tilbake hvert år, møte med kolleger i avslappende omgivelser er stimulerende.

– Hva er ditt inntrykk av seminaret?
– Det er alltid et variert og godt fagprogram som presenteres. Omgivelsene på UBC er av høy klasse og så sørger man for å finne en god balanse mellom fag og pauser.

• Det er ikke for sent å melde seg på årets Cupfinalseminar. Se invitasjon, nyheter, program og påmeldingsmuligheter på arrangementets egen hjemmeside, cupfinaleseminaret.no

VegardHansenKLAR IGJEN: Vegard Hansen er klar for Cupfinaleseminraet igjen – i spissen for en stor delegasjon fra Mjøndalen. Foto: DIGITALSPORT

-- annonse --