ÅRETS TRENER KVINNER: NFT kåret igjen Hege Riise, LSK Kvinner som Årets trener på kvinnesiden i norsk fotball. Foto: NTB scanpix

Her er begrunnelsen for kåringen:
Årets trener har gjennom flere tiår satt preg på norsk og internasjonal kvinnefotball, først som spiller, senere som trener. Hun innehar fortsatt rekorden for spilte A-landskamper for Norge – uansett kjønn – etter at hun mellom 1990 og 2004 spilte 188 landskamper og scoret 58 mål.

I en spillerkarriere på toppnivå som varte fra 1989 til 2006 representerte Hege Riise flere norske toppklubber. Hun spilte i tillegg to år som proff i USA og to år i Japan.
  Riise gikk rett fra banen til trenerbenken og har foruten engasjement i Team Strømmen og LSK Kvinner vært assistenttrener for USAs sitt kvinnelandslag i perioden 2009-2011, med sølv i VM som høydepunktet.
  Hege Riise har vært tilknyttet LSK Kvinner siden 2011. Først som sportssjef og assistenttrener før hun ble hovedtrener i 2017. Da ble det seriegull på første forsøk. I 2019 gjentok hun bedriften fra 2018 og ledet LSK Kvinner til «The Double» – med både serie- og cupgull.
  Hun har også sittet i styret i Norsk Fotballtrenerforening og i 2016 ble hun tildelt Idrettsgallaens hederspris.
  – Prisvinneren er et sterkt symbol for en idrett som lenge slet med å bli anerkjent, men som har blitt imponerende stor, het det blant annet i juryens begrunnelse den gang.

Hege Riise har satt sterkt preg på norsk kvinnefotball som spiller og trener gjennom nesten 30 år, og er kåret til Norges beste kvinnelige fotballspiller gjennom tidene.
  Hun ønsker fortsatt å bidra. Med ny kontrakt på plass er hun klar for å lede LSK Kvinner i jakten på enda flere titler i 2020.

Statutter:
Prisen «Årets trener på kvinnesiden» tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor norsk kvinnefotball.
  Årets trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening. Årets trener tildeles diplom og et reisestipend.
  Beslutning om tildeling treffes i NFTs styre, etter at saken har vært forberedt og behandlet fortrolig. En egen vurderingsgruppe foreslår tildeling overfor styret.