Dette er de 18 kretsansvarlige som var i Sarpsborg forrige helg FOTO: Mathias Odden
Reidar Schjei

– Jeg vil tørre å påstå at de 18 KA-ene er vår viktigste spillerutviklingsgruppering, uttaler Grøttland til fotball.no
  Landslagsskolen er NFFs spillerutviklingsmodell. Totalt er nesten 8 000 fotballspillere i alderen 12-16 år involvert i modellen. I tillegg er nesten 1 000 trenere fra over 360 unike klubber involvert.
Det er derfor også en viktig trenerutviklingsarena, forteller Håkon Grøttland, fagansvarlig for Landslagsskolen, til fotball.no.

KA enormt viktige for NFF

KA-ene er ekstremt viktige for fotballforbundet, fremhever Grøttland.
Gjennom modellen vår og jobben som ledes av KA sikrer vi en klubbnøytral og stabil spillerutviklingsstruktur som treffer bredt uavhengig av kjønn og postadresse.
  Han mener organiseringen av Landslagsskolen er med på å skape et felles spillerutviklingsprosjekt for hele landet, fremhever Grøttland til fotball.no.

Alle samlet

NFF har nå i løpet av 2 uker avholdt to runder med Statoil Landslagsskole for landets mest lovende fotballspillere. Først var det jentene født i 2002 og 2003 sin tur, før guttene i samme aldersgruppe tok turen til Sarpsborg helgen etter.
  Her var alle 18 KA-ene fra alle landets kretser til stede for å ta seg av de aller beste jentene født i 2002 og 2003, og helga etter var det guttene sine tur med samme aldersgrupper.
  KA-ene har også som jobb å kartlegge og fange opp «spillere med størst eierskap til egen utvikling» gjennom landslagsskolesystemet, og ha fortløpende dialog med landslagstrenerne. På mange måte er KA-ene landslagstrenernes forlengede arm ute i kretsene, sier Grøttland til fotball.no

• Les mer om rosen av KA-ene fra Grøttland på fotball.no
Her kan du lese: Landslagsskolen: - Må være tydelig på hvor kravene ligger