-- annonse --
Nyheter
DOBBELTSEIER: Som trener for 14-åringene på Chelseas akademi i fire år, har Tore André Flo trent alle spillerne som denne sesongen har vunnet både cup og serie for Chelseas juniorlag. Foto: IVAR THORESEN
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Det har toppa seg i år med både cup- og seriemeisterskap for juniorlaget. Det har gått fantastisk også for denne delen av klubben, seier Tore André Flo til NRK.
  I sitt fjerde år som heltidsansatt trener for 14-åringene på Chelseas akademi kan den tidligere landslagsspissen notere seg som «medskyldig» for to gjeve trofeer –både cup- og seriegull.

Tøff jobb

– Det er en tøff, men utrolig spennende jobb. Her får jeg jobbe med de aller beste unge spillerne, og målet er å få dem gjennom nåløyet til Chelseas A-lag, sa Tore André Flo da Fotballtreneren og medlemmer fra Norsk Fotballtrenerforeningen besøkte ham på Chelseas akademi i Cobham sør for London for snaut to og ett halvt år siden.
  – Vi skal utvikle spillere med vinnermentalitet. Det kan være kynisk og hensynsløst, men Chelsea tar hensyn til menneskene. Her skubbes ikke folk ut og overlates til seg sjøl. U18-spillere som ikke får kontrakt videre får hjelp til å finne seg en ny klubb. Lykkes ikke det, får de månedlig kompensasjon i ett år som hjelp til å komme seg videre. Ingen skal stå på bar bakke etter et opphold her, sa Flo.

Conte-fotball

Som sjeftrener for 14-åringene har Flo trent alle spillerne som han – som en del av trenerstaben – før helga stod på sidelinja og så vinne seriemesterskapet for U18 etter en 3-0 seier over Reading.
  Og nå er det filosofien til A-lagets manager Antonio Conte som preger også akademifotballen i Londonklubben.
  – Vanlegvis har vi hatt vår eigen filosofi på akademiet. Men i år har laga langt nedover i systemet prøvd å lære av A-laget. I siste delen av sesongen har vi kopiert Conte, sier Flo til NRK.

Energi som smitter

Flo ser ofte på A-lagets treninger under Conte, og er fascinert av italieneren.
  – Conte er ein veldig interessant type. Alle har sett engasjementet hans på TV. Han er akkurat slik på treningane også. Han dirigerer forrykande mykje, og er veldig, veldig entusiastisk. Det er artig og inspirerande å følgje med på.
  – Det som eg synest er spesielt bra med Conte, er at han gir frå seg enormt mykje energi som smittar over på spelarane. Han er entusiastisk og styrer dei rundt på feltet. Han viser kor dei skal springe. Og kva rom på bana dei skal gå i. Han er veldig «på» når han er feltet, sier Tore André Flo til NRK.

-- annonse --