-- annonse --
Nyheter
EM-KLARE: Full jubel for G17-landslaget etter kampen mot Hellas, da EM-billetten ble sikret. Foto: Helge Bjørke/NFF
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Nå må vel de mest kritiske innse at det gjøres en fantastisk jobb i norsk fotball både på klubb, krets og våre landslag. Den "røde, hvite og blå tråden" gjennom NFF sin Landlagsskole og Sportsplan gir oss håp  om en ny æra for norsk fotball. All ære går nå til NFF og alle aktører som har bidratt til dette løftet og har hatt trua gjennom de siste årene.

Historisk uke 

Uten å kjenne tidligere statistikk må vel den siste uka være en av de aller beste for norsk landlagsfotball. 
Her et kort sammendrag av ukas kamper:

Fredag 23. mars

A-landslaget i årets første kamp for slår VM klare Australia 4-1 på Ullevaal, et svært ungdommelig landslag med et gjennomsnitt på rundt 23-24 år og landslagssjef Lars Lagerbäck er meget godt fornøyd med unggutta på laget. Drillo som ekspert for TV2 sier til dagbladet.no:
  – Lars Lagerbäck og jeg har mye av det samme synet på fotball. Jeg er optimist med tanke på framtida. Jeg synes jeg ser konturene av spillere som kan ta steget opp på et høyere nivå.

Lørdag 24. mars

G19 Slår sensasjonelt Tyskland 5-2.
– Vi ble inspirert av at A-landslaget vant i går og at U21-spilte uavgjort mot Italia. G17-landslaget har fire poeng etter de to første kampene i sin kvalifisering og det er veldig gøy å være en del av landslagsmiljøet. sier landslagstrener Pål Arne "Paco" Johansen til fotball.no.

Søndag 25. mars

J17-landslaget slår Sveits 5-0 hjemme på Klepp stadion i den første kampen i eliterunden i EM-kvalifiseringen, trener Lena Tyriberget er meget fornøyd etter kampen og sier til fotball.no
 – Jentene ga hundre prosent hele kampen og leverte strålende innsats. Fem scoringer og null baklengs er en solid start i en sterk kvalifiseringsgruppe. Er sikker på at dette laget skulle ha store muligheter for å kvalifisere seg videre.

Mandag 26. mars

A-landslaget slår til og vinner sin årets første borte kamp mot Albania 1-0.
  – Det norske laget ser bra ut. Vi kan håpe dette er starten på en ny gullperiode for det norske landslaget. Det er tidlig å si det, det er snakk om privatkamper, men jeg ser tendenser nå til at dette kan bli veldig bra, sier Drillo til TV 2.

Tirsdag 27. mars – den store dagen

Denne kvelden var tre landslag i aksjon i svært viktige kamper, To av dem ble EM-klare, det siste har fortsatt et lite håp.
G17-landslaget tok seg til EM-sluttspillet med å slå vertene Hellas med 3-0 i den siste kvalifiseringskampen tirsdag. Norge vant gruppen.
  – Det fantastisk gøy å klare det. Dette er en gjeng som jobber knallhardt for hverandre, dette betyr mye for norsk fotball sier trener Gunnar Halle til fotball.no.
  – Det er gøy at vi klarte det igjen og at vi får sjansen til å spille mot de aller beste. Det betyr mye for oss i og rundt laget, men også for norsk fotball. Det viser at vi gjør en god jobb både i klubber, kretser og på landslaget sier en meget stolt Gunnar Halle.

G19: EM-klare etter overtidsdrama 
Etter vanvittig opphenting, slo de norske gutta Skottland 5-4 borte, samtidig som Tyskland slo Nederland. Les mer på nettavisen.no.
  – Det er litt over et år siden vi i støtteapparatet og spillerne var sammen for første gang og det har vært lagt ned en kjempejobb av alle som er involvert siden det. Jeg mener vi har hatt den bratteste utviklingskurven i Europa og det fikk vi vist denne uka, sier Pål Arne til fotball.no
 
Dermed er Pål Arne Johansen sine gutter klare for EM i Finland 16. til 29. juli, der åtte nasjoner deltar i turneringen.
Finland, Norge, England, Italia, Ukraina, Portugal, Frankrike og Tyrkia er de deltakende nasjonene, og trekningen skjer i finske Vaasa 30. mai.

U21 EM-håpet lever
Etter at U21-landslaget etter slo Israel i EM-kvalifiseringen i fotball tirsdag. 3-1-seieren gir fortsatt håp om EM-billett.
  Seieren betyr at landslagstrener Leif Gunnar Smeruds menn i øyeblikket er á poeng med Kosovo i kampen om annenplassen i kvalifiseringsgruppe 5. 
De ni gruppevinnerne kvalifiserer seg direkte til EM. De fire beste gruppetoerne får sjansen i omspill. EM-plassen henger dermed i en tynn tråd for Norge.
Les mer på nettavisen.no

Oppsummering

For en fotballsommer vi har å se frem til. Av seks landslag som har vært i aksjon denne uka er 3 av dem nå klare for EM sluttspill , 2 øyner fortsatt håp, det siste er A-landslagsgutta som har startet 2018 med to seire, det er en forsktig opptimisme etter de to treningskampene. Men enkelte kommentatorere er ikke helt klar for å friskmelde landslaget ennå. Men at det er svært mange unge lovende spillere på laget er det ingen tvil om, så der er grunn til å være optimistisk, Drillo har iallefall trua på at vi er på vei inn i en ny ære for norsk fotball, og legenden vet hva han snakker om. 
Men en ting vil vi få lov å fremeheve etter å ha sett de aldersbestemte landslagene i aksjon, her er det et kobbel med unge gode fotballspilere som har fremtiden foran seg, både jenter og gutter, og vil fremheve spesielt J17 som spilte en fantastisk fotball, høy intensitet spesielt i gjenvinningsfasen,  pasningsikkerhet av høy klasse, god samhandling i alle faser.

Fremhever også at kampene som nå vises på Facebooksida til Landslagsskolen er et meget flott tiltak. Ved å dele den med dine venner kan vi være med å spre "gratis" fotball inn til våre spillere i barne- og ungdomsfotballen også.

Onsdag skal Norge J17 møte Slovenia, som spilte 0-0 mot England i dag, på Ålgård stadion. Kampstart er kl. 17.30. Kampen kan du se på Landslagsskolens facebook-side.

• Les også:  – Vi har aldri vært i sluttspill både med G17- og G19-landslaget samme år. Det er fantastisk, sier Nils Johan Semb fotball.no.

  

-- annonse --