-- annonse --
Nyheter
UENIG MED JØRGEN W. BJERKE: Håkon Grøttland synes det er vanskelig å forholde seg til kronikken til Skeid-leder, men takker ja til dialog. Foto: IVAR THORESEN
Teddy Moen
Teddy Moen
Daglig leder Norsk Fotballtrenerforening

918 85 123

Bjerkes kronikk ble publisert på Fotballtreneren.no her.

Under overskriften «Komisk av Grøttland» trekker Bjerke fram flere punkter der han mener Grøttland bommer i sitt innlegg «Best mulig - flest mulig» som ble publisert på Fotballtreneren.no den 12. juli i år.

Der tok Grøttland for seg de mest sentrale spillerutviklingstiltakene som NFF har foretatt seg for å kunne løfte norsk fotball ytterligere. I ett intervju med Nettavisen at han ville forklare hva NFF har satt i gang på det området.

Han trekker fram følgende tiltak: Kvalitetsklubb, kamparenaen, trenerkurs, landslagsskolen, toppklubben og aldersbestemte landslag.

Styreleder i Skeid, Jørgen W. Bjerke på sin side mener innlegget bare viser at andre tanker og ideer, enn de som kommer fra NFF, blir avspist og kategorisert som kortsiktige og populistiske. Han mener dette videre blir for «lettvint og tendensiøst».

Bjerke snakker da blant annet om temaer som private akademier og bruk av profftrenere i barnefotballen, og mener det må være større rom for at klubbene selv gjør ting på sin måte.

«NFF vet fortsatt best. Det begynner å bli komisk», skriver bl.a Bjerke i sin kronikk.

- Tillegger meg meninger

Til Nettavisen sier Grøttland at han ikke kjenner seg igjen i kronikken til Skeid-lederen.

 - Mulig jeg har formulert meg klønete eller så har han valgt å tolke dette i verste mening. Det er kanskje en kombinasjon? Han tillegger meg noen meninger jeg ikke har, og så berører han ting som jeg ikke har belyst, ting jeg ikke hadde på agendaen i det hele tatt. For eksempel det han er inne på rundt private akademier, dette berørte jeg ikke i det hele tatt. Hverken direkte eller indirekte, forteller Grøttland til Nettavisen.

Et poeng i kronikken til Bjerke var blant annet et utspill leder i Rosenborg, Ivar Koteng, nylig kom med. I en kommentar på klubbens nettside presenterte han sine tanker for hvordan norsk fotball og spillerutvikling kunne bli bedre, og mente at både endringsviljen og tempoet i NFF var lite synlig på dette området. Jørgen W. Bjerke på sin side, mener at Grøttland bare underbygger denne manglende endringsviljen.

- Det er mulig Grøttland bare oppsummerer status for sin egen jobb i NFF, kamuflert som en sommerhilsen, men det ligner dog et svar til RBKs Ivar Kotengs innspill om norsk spillerutvikling. I så fall er det trist å se at selv ikke Norges beste klubb får gehør i korridorene på Ullevaal stadion.

- Mitt innlegg var et forsøk på å forklare hva NFF har satt i gang med. og det harmonerer veldig med det Ivar Koteng etterlyste. Han har mange fine tanker som vi er fullstendig enig i. Vi jobber hardt for et kompetanseløft i barnefotballen. Med utgangspunkt i rammene gitt av forbundstinget. Videre så var jeg ute etter å få frem at vi har levert svært gode resultater for aldersbestemte landslag det siste halvåret. Dette må jo være gledelig for alle i norsk fotball? Det viser at det gror, og det er det det store mangfoldet av norske klubber som har æren for, sier han til Nettavisen.

ØNSKER ENDRING: RBK-leder Ivar Koteng.

NFF Trøndelag og Rosenborg jobber godt sammen

Håkon Grøttland viser til at tanker, visjoner og ikke minst igangsatte tiltak i NFF er i tråd med mye av det Ivar Koteng bringer opp. Først og fremst via NFF Trøndelag hvor RBK og krets har et veldig godt samarbeid på spillerutvikling. Han legger til at dialogen med fagfolket i Rosenborg er helt strålende. Grøttland mener det rett og slett er feil å si at Rosenborg ikke har gehør i NFFs korridorer.

- Jeg hadde ingen planer om å legge opp til en debatt. Det var en uformell og lettbeint sommerhilsen. Der jeg ville beskrive det vi gjør og hvordan vi tenker. Vi har nå satt i gang en del ting de siste årene fordi vi har erkjent at vi ikke er gode nok. Verken i barnefotballen eller i toppfotballen, sier Grøttland til Nettavisen.

Håkon Grøttland avslutter med å hevde at det blir vrient å si noe å si noe fornuftig om innlegget til Bjerke, da han ikke helt får tak på hvor Skeid-lederen vil. Men han legger til at han takker ja til den kebaben han tilbyr på Skeid-banen.

- Om noe er komisk så er det at den første som ga meg positiv respons på innlegget mitt, var en godt skolert Skeid-trener, avslutter Grøttland.

  • Les hele intervjuet med Håkon Grøttland i Nettavisen.

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet
-- annonse --