-- annonse --
Nyheter
VANT: Geir Bakke, trener for sølvlaget i Eliteserien og cupfinalist Sarpsborg 08, er kåret til Årets trener 2017 av trenerkolleger i Norsk Fotballtrenerforening. Foto: DIGITALSPORT
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

CFS2017grønnmsymbolI begrunnelsen for kåringen heter det:
  Geir Bakke kom inn i treneryrket etter en lang spillerkarriere på toppnivå i flere norske klubber. Som trener har han vært engasjert i en rekke klubber i norsk toppfotball som både assistenttrener og hovedtrener de siste 15-20 årene.
  Fra 2015 har Geir Bakke  vært hovedtrener i sin nåværende klubb, hvor han har vært sentral i en imponerende og langsiktig prosess med å bygge en klubb som over tid har vist seg å bli svært konkurransedyktig i norsk toppfotball.
  Med små ressurser sammenlignet med andre norske storklubber har treneren gått foran i arbeidet med å etablere en toppfotballkultur. Han har demonstrert gode evner til å hente riktige spillere fra lavere divisjoner, utvikle dem og selge dem videre til andre norske toppklubber, og nå etterhvert også internasjonalt. Han har vært flink til å sørge for at spillerne som har kommet til klubben har fått tillit, gode vekstvilkår og raskt fått dem opp på nivå –senest denne sesongen har han hatt ansvaret for spilleren som ble kåret til Årets nykommer i Eliteserien.
  Han har i tillegg ledet sin klubb til medalje på øverste nivå siden Sarpsborg FK ble nummer 3 i 1. divisjon i 1965.
  Med 3. plass i Eliteserien 2017 og plass i søndagens Cupfinale har Geir Bakke ledet Sarpsborg 08 på imponerende vis over tid, og skapt både utvikling og resultater.

I statuttene for å bli kåret som årets trener i Norsk Fotballtrenerforening heter det blant annet:
  Prisen ”Årets trener på herresiden” tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor Norsk Toppfotball.
  Årets trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening.

Norsk Fotballtrenerforening kåret samtidig Hege Riise, LSK Kvinner, til årets trener på kvinnesiden, Ole Martin Nesselquist fra Moss FK ble kåret til årets unge trener, mens Lars Borgar Waage fra Pors IF ble kåret til årets trenerildsjel.

  • Prisvinneren var dessverre avskåret fra å være til stede da prisen ble kunngjort under fredagens Cupfinaleseminar på UBC Ullevaal stadion, på grunn av forberedelser til søndagens Cupfinale.

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet
-- annonse --