-- annonse --
Nyheter
OPPSUMMERER: Toppfotballsjef Nils Johan Semb oppsummerer 2017-sesongen som ujevn. Her sammen med Trenerforeningens daglige leder Teddy Moen under Cupfinaleseminaret i månedsskiftet november/desember. Foto: IVAR THORESEN
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Det har vært både skuffelser og lyspunkter. Begge A-landslagene har hatt en ujevn sesong. Det positive med A-herrer var Ullevaal-kampene, mens bortekampene var ditto dårlige. A-kvinner skuffet stort under EM, men viste fremgang i høst, sier Semb til fotball.no.

Positive aldersbestemte landslag

Til gjengjeld finner toppfotballsjefen mye positivt å ta med seg fra de aldersbestemte landslagene.
  – På de aldersbestemte landslagene har det vært mye positivt. U21 avsluttet veldig bra mot Tyskland og Irland, J17 tapte EM-semifinale på straffesparkkonkurranse, J16 vant nordisk mesterskap mot sterke lag, G17 kvalifiserte seg til EM for første gang og burde gått til kvartfinale, mens G16 vant åpent nordisk. Den største utfordringen er å utvikle et sluttprodukt til gode A-landslagsspillere, sier Semb videre til fotball.no.

Mangler det siste

Når det gjelder klubblagene i Europa, kommenterer Semb det slik:
  – Rosenborg var positive ved å slå ut Ajax. De gjorde også et greit gruppespill. Bortsett fra mot Sociedad var de med i alle kampene, men mangler de siste prosentene på å ta seg videre. Vi må la oss inspirere av Östersund, som viser at det er mulig med ganske små budsjetter. Hvis de kan, kan også norske lag. Molde imponerte og gikk videre fra gruppespillet for få år siden, så det er ikke så mye som skal til. FK Haugesund, Odd og Brann hadde gode kamper, men var hakket for dårlig, mener Semb.
  På kvinnesiden er det et stykke opp.
  – Det var positivt at LSK Kvinner slo ut Brøndby, men både de og Avaldsnes ble for små mot de store. En økt satsing på kvinnesiden for å få flere heltids spillerutviklere er et viktig steg, mener Semb.

-- annonse --