OVERRASKELSE: Ada Hegerberg gir seg på det norske landslaget før høstens viktige VM-kvalifiseringskamper. Til stor overraskelse for de fleste. Foto: DIGITALSPORT

Lyon-spiller Hegerberg sendte tirsdag kveld ut en pressemelding hvor hun informerte at hun trekker seg fra landslagsspill for Norge, og i stedet skal konsentrere seg om å utvikle seg som spiller i sitt franske klubbmiljø.
  – Skal landslaget oppnå de målsettinger og resultater landslagsledelsen har satt seg, kreves det etter min oppfatning forbedringer på flere områder, både i planleggingsarbeidet, i gjennomføringsfasen og i oppfølgingen. I tillegg er det mye å gå på når det gjelder kommunikasjon og dialog, skriver Hegerberg i pressemeldingen.
  Hun skriver også:
  – Jeg mener jeg på en konstruktiv måte har forsøkt å påvirke på de områdene der jeg kan ha en stemme. Landslagsledelsen kjenner mine synspunkter, og jeg kommer ikke til å utdype dette nærmere i mediene. Jeg har følt stolthet ved å spille på landslaget, men slik situasjonen er har jeg ikke motivasjon til å fortsette nå.

Ikke først og fremst Sjögren

Ada Hegerberg skriver også at kritikken først og fremst ikke rettes mot landslagstrener Martin Sjögren.
  – Jeg har orientert min nærmeste leder Martin Sjögren og ledelsen i NFF om beslutningen og begrunnelsen for denne. Det er samtidig viktig å understreke at begrunnelsen i stor grad ligger utenfor Sjögrens treneransvar.

Overrasket

Selv er Martin Sjögren svært overrasket over landslagsspissens avgjørelse, og at han tidligere ikke har fått noen signaler som pekte i den retningen.
  – Det kom som lyn fra klar himmel på oss, det var en stor negativ overraskelse, sier Sjögren til Aftenposten.
  – Jeg og Nils Johan Semb hadde et møte med Ada i Lyon. Der kom det en del kritikk som gikk bakover i tid, og en del kritikk om situasjonen i dag. En del er vi helt enige i, noe har vi visst om og noe annet er vi helt uenige i. Hva det var konkret, får hun kommentere om hun vil, sier Sjögren videre til Aftenposten.
  Toppfotballsjef Nils Johan Semb supplerer:
  – Jeg er også overrasket over at hun begrunner det med landslag over tid. Hun har i ung alder vært med på mange positive opplevelser. Vi har heller ikke tidligere fått noen negative tilbakemeldinger tidligere.

Spesielt

TV2-ekspert Solveig Gulbrandsen sier til Aftenposten at hun ikke helt forstår Hegerbergs begrunnelse for å gi seg på landslaget.
  – Jeg syns det er spesielt at man er 22 år gammel og ikke lenger ønsker å spille på landslaget. Jeg skjønner ikke helt grunnen, sier Solveig Gulbrandsen til avisen.
  Landslagskaptein Maren Mjelde kjenner seg heller ikke igjen i Ada Hegerbergs kritikk.
  – Nei, jeg gjorde ikke det. Landslaget har startet på noe nytt sammen. Det er ingen av oss som er bekjent av det vi gjorde i EM. Men jeg har fokus frem mot en ny kvalifisering. Jeg syns det har vært en tydelighet fra Martin, så jeg kjenner meg ikke igjen i det, sier Mjelde til Aftenposten.