Tidligere i mai besøkte KIL Toppfotball Serie A-klubben U. S. Sassuolo for å hente nye impulser og knytte kontakter. Klubben er eid av Mapei som også er en av samarbeidspartnerne til KIL. Under oppholdet møtte de også trenerlegenden Arrigo Sacchi.

Mye av den faglige virksomheten i Norsk Toppfotballsenter er inspirert av og bygger på forskning og erfaringer som er tilkjennegitt i boka «Good to Great» av den amerikanske forskeren og forfatteren Jim Collins. Her er et sammendrag av bøkene.

Trekløveret Egil Drillo Olsen, Stig Mathisen og Kristian Holm Carlsen gjennomførte høsten 2016 et omfattende fagprosjekt om valg og handlinger i fotball. Her er det beskrevet av Kristian Holm Carlsen.

På Norsk Fotballtrenerforenings årsmøte ble det gitt tilslutning til at foreningen kan differensiere medlemskapet ytterligere. Dette er et ledd i NFTs strategi for å bli en bedre, større og ikke minst en mer tilpasset forening i det landskapet fotballen nå beveger seg i.

Tore André Flo har denne sesongen bidratt til at Chelseas U18-lag har vunnet både cup- og seriegull.

Fotballtreneren nr. 2/2017 er nå klar, og på vei i posten til Norsk Fotballtrenerforenings medlemmer.

Sandnes Ulf søker etter spillerutvikler som samtidig skal være hovedtrener for klubbens G15-lag.

- Som fotballfamilie har vi ikke sett på våre unge fotballspillere som barn. De behandles som om de er varer, og for å være brutalt ærlig, det er det de er også, sier Chris Ramsey, teknisk direktør i Queens Park Rangers i England. I boken «No Hunger In Paradise», tar forfatter Mike Calvins leserne inn i en ubarmhjertig industri, med få vinnere og flest tapere.

Norges J17-landslag tapte torsdag EM-semifinalen mot Tyskland etter straffesparkkonkurranse. Fagsjef i NFF, Even Pellerud, mener det er flere grunner til at Norge markerer seg så sterkt internasjonalt med mange aldersbestemte landslag.

NFF Trøndelag og Rosenborg BK har ansatt Tor Asle Kleveland i en nyopprettet samarbeidsstilling som handler om både spiller- og trenerutvikling.