Daglig leder Jan-Roar Saltvik i NFF Trøndelag frykter dramatisk frafall i breddefotballen i løpet av høsten. Samtidig kom det ingen signaler om snarlig åpning av breddefotballen for voksne i fredagens telefonmøte mellom kulturminister Abid Raja, fotballpresident Terje Svendsen og idrettspresident Berit Kjøll.

– I et smittevernperspektiv er det langt bedre at spillerne i voksenfotballen deltar i organiserte økter med fokus på smittevern, kontra uorganiserte økter som vi vet skjer i stor skala om dagen, sier leder av NFFs medisinske råd, Brann-lege og spesialist i idrettsmedisin og allmennmedisin, Magnus Myntevik.

Ordningen med fem innbyttere i toppfotballen vil bli videreført også i sesongen 2020-21.

Alle trenere, klubber, supportere og publikum ønsker selvsagt å få en så bra sesongstart som mulig. De viktige poengene man skaffer seg gjennom de fem første kampene er gull verdt, ikke minst mentalt for spillere og laget. Fotballkamper skal være et Gledens Teater for alle.

Sent søndag kveld sendte alle NFFs 18 kretsledere et åpent brev til regjeringen hvor de krever en gjenåpning av hele breddefotballen 1. august.

Tidligere Eirik Hornelands assistent Karl Oskar Emberland tilbys ifølge VG lønn ut året uten arbeidsplikt.

I NRK sin radioserie Sommer i P2 får vi være med Stig Inge Bjørnebye fra hans oppvekst i Elverumskogene, til hans debut på Elverums sitt  A-laget som guttespiller i møte med de tøffeste gudbrandsdøler på Vinstra.

Regjeringen vil av smittevernhensyn ikke åpne for trening og kamper i breddefotballen for voksne før tidligst i august. Det gjelder også for 3. divisjon for menn og 2. divisjon for kvinner.

Først ute var Trøndelags fylkesordfører Tore O. Sandvik. Nå følger 23 trønderske ordførere etter med et felles opprop til regjeringen for gjenåpning av breddefotballen for voksne. Budskapet er klart og tydelig: – La alle få trene og spille kamper!

NFT-medlem Hallgeir Austnes fra Langevåg IL er sannsynligvis en av de veilederne i norsk fotball som har vært involvert i flest UEFA B-lisens kurs.  Hele 24 kurs har han vært instruktør og veileder på siden oppstarten i 1996.