Ballen er nå lagt endelig død for breddefotballsesongen 2020 for voksne. Alt seriespill fra 3. divisjon menn og 2. divisjon kvinner og nedover er nå bekreftet avlyst.

Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøgskole inviterer onsdag 16. september til frokostseminar om forebygging av skader i kvinnelig toppfotball.

Data fra NFF og fotballkretsene viser et frafall på åtte prosent i barne- og ungdomsfotballen i «korona-sesongen» 2020.

Som for resten av samfunnet har koronapandemien fått store konsekvenser for idretten. Mandag 14. september inviterer Norges idrettshøgskole til et eget seminar om dette.

Utvalget «Rasisme i idretten» overleverte denne uka sine råd til kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja om hvordan rasisme i idretten kan bekjempes.

Forbundsstyret i Norges Fotballforbund har besluttet å avlyse årets NM for menn. NM for kvinner blir gjennomført – med Cupfinale på Ullevaal.

Det kan fortsatt ta flere uker før det eventuelt vil være aktuelt med en ytterligere gjenåpning av breddeidretten. Det var signalet fra statsminister Erna Solberg under regjeringens pressekonferanse torsdag.

NFT har besøkt Liverpools Academy i Kirkby ved flere anledninger, men det er få klubber/akademier vi har besøkt som har vært så «hemmelighetsfulle» med å presentere klubbens grunnfilosofi som dem.

Alexander Straus forlater fra nyttår jobben som aldersbestemt landslagstrener. Han reiser tilbake til Bergen for å trene Sandvikens toppserielag – klubben han kom fra til NFF.