-- annonse --
Trenerutvikling
VIKTIG: – Satsing på høyere trenerkompetanse i sentrale utviklingsklubber er lik satsing på spillerutvikling for norsk fotball, sier direktør for sportsavdelingen i NFF, Alf Hansen. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Utviklingspotten har i utgangspunktet en ramme på 55 000 kroner pr. klubb i de to divisjonene – nivå tre og fire i norsk fotball – og er et resultat av målbevisst samarbeid mellom NFF og Divisjonsforeningen, med mål om at årets utviklingsmidler fra NFF skal benyttes til trenerutviklingstiltak.

Utviklingsklubber

– Våre klubber er allerede foregangsklubber, og gjennom denne satsingen forsterkes deres rolle som viktige utviklingsklubber for norsk fotball, sier Divisjonsforeningens styreleder Kari Lindevik til DFs hjemmeside.
  Utviklingspotten er i utgangspunktet på 2,5 millioner, men i tillegg er det overført 1.45 millioner fra 2017. Til sammen blir det dermed snaut fire millioner kroner til å øke trenerompetansen hos klubbene.
  – Vi er veldig tilfreds med å ha fått på plass en avtale som sikrer at våre klubber får dekket kostnader til ulike utdanningsløp , sier Lindevik videre.

Utdanning

Klubbene i PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen kan søke om støtte til deltakelse på følgende trenerutdanning i NFF-regi:
• UEFA A-lisens og UEFA A keepertrener
• UEFA B-lisens, NFF spillerutvikling B og Uefa B keepertrener
• Sertifisering av veiledere for NFFs grasrottrenerutdanning, et punkt som i tillegg vil gi klubbene mulighet til selv å utdanne grasrottrenere tilnærmet gratis, og med det spare ytterligere midler samtidig som man får styrket trenerkorpsene.
• NFF trenerveilederen, et nytt kurs som skal styrke en ny og viktig rolle i klubbene – ute på feltet.

– Satsing på høyere trenerkompetanse i sentrale utviklingsklubber er lik satsing på spillerutvikling for norsk fotball. Gjennom denne ordningen får klubbene nå også økonomisk støtte til de høyere trenerløpene. Det er viktig for kvaliteten på treningshverdagen for spillerne i klubben, sier direktør for sportsavdelingen i NFF, Alf Hansen til divisjonsforeningen.no.
  – Og med grasrotveilederen og de klubbnære kursene det åpner for, forventer vi også at vi får betydelig flere foreldretrenere gjennom vårt kurs, samtidig som klubben ikke får utgifter til denne utdanningen. Den vil være gratis, fortsetter Alf Hansen.

-- annonse --