Trenerutvikling

– Det handler om kvalitet i møtet mellom trener og spiller hver eneste dag. Det var mantraet fra NTF-sports Dag Opjordsmoen da trenerutviklerne i toppklubbene på forsommeren på ny var samlet for å få impulser, faglig påfyll og utveksle erfaringer. Så enkelt. Og så vanskelig.

Dr. Jean Côté anses som en verdensledende forsker relatert til temaer på barne- og ungdomsidrett, coaching og utvikling av idrettsekspertise. I august besøkte han Sørlandet med interessante betraktninger.

Norges Fotballforbund starter nå et eget prosjekt for rundt ti kvinnelige topptrenere, med mål om at flere kvinnelige trenere får utvikle seg, ta høyere utdanning og være aktuell for toppjobber.

Det er meget sterke bånd mellom Atletico Madrids trener Diego Simeone og hans spillere. Simeones sult etter å lykkes har ført til en gylden epoke for årets vinner av Europaligaen. I UEFAs Techincal report 2017/18 gis det et dypere innblikk i trenervirket til en meget spennende trener.

I artikkelen «- Start med de unge» forteller en åpenhjertig Uwe R¨ssler om sine opplevelser knyttet til overgangen fra å være spiller til å bli hovedtrener/manager i toppfotballen. En overgang som mange har fått erfare som ganske krevende.

En av dagens utfordringer i internasjonal og nasjonal fotball er lagenes defensive struktur, som blir benevnt å «parkere bussen».

Mjøndalen starter et nytt trenerutviklingsprogram for trenere med ambisjoner om å jobbe inn mot toppfotballen, med landslagstrenere blant bidragsyterne.

I trenerutdanningen inngår noen klare pilarer som faglig dyktighet og evnen til pedagogisk tilnærming og formidling. Disse to pilarene har nå kommet på plass som målsetting og utviklingsområder blant annet i NFF sitt UEFA B-kurs.

Tiki-Taka Fotballakademi med Rune Mikkelsen inviterer til nye seminar om Barcafotballen og innfører nå et nivå 2 som bygger på tidligere gjennomførte seminarer.

Norges Fotballforbund har tatt ut 11 trenere til prosjektet som har som mål at flere kvinnelige trenere får utvikle seg, ta høyere utdanning og være aktuell for toppjobber.

Etter ett års opphold er Orkla FK i samarbeid med trenerlegenden Nils Arne igjen klar for en ny utgave av Eggens Trenerskole i august.