Spillerutvikling

Konkret tilnærming til ferdighetsutvikling har noe for seg, mener Kristian Holm Carlsen, som i denne fagartikkelen presenterer en potensiell effekt av at spillerne lærer seg ferdigheten «å falle av tidsnok».

NTG ønsker å være en ledende institusjon på spillerutvikling i Norge og i den sammenheng reiste trenere fra alle NTGs fotballavdelinger på studietur til Valencia for å søke kunnskap.

Hva om den spiller som mister ballen til motstander hadde en klar regel om at han selv skal være den første til å hente den tilbake igjen hurtigst mulig i gjenvinngsfasen?

Trenerveteran Sverre Dreier stiller i denne artikkelen spørsmål rundt betegnelsen «spillende lag» og bruken av både dette og andre begrep.

En av de mest seiglivete mytene som finnes er oppfatningen om at hospitering med eldre lag er nødvendig og avgjørende for en spillers utvikling.  Et vanlig argument er at «alle» som har blitt gode har spilt med eldre lag.

Advokat og tidligere fotballagent, Per A. Flod, advarer i en artikkel i VG nylig unge spillere mot å dra ut i for ung alder.

For aller første gang spilte Kroatia seg frem til en VM-finale. Selv om det ble tap mot Frankrike var dette en enorm seier og opplevelse for landet og det kroatiske folket, og ikke minst for klubben Dinamo Zagreb.

Som ny KA Spillerutvikling, og ansvarlig for Landslagsskolen i NFF Buskerud (føler meg privilegert som får lov til å jobbe med lidenskapen), et langt fotball-liv både som spiller og trener på alle nivåer, så brenner jeg for at fotballspillerne skal få mulighetene.

Universitetslektor i idrettsvitenskap ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU, Stig Arve Sæther, mener det er fort gjort å overse framtidas fotballstjerner i jakten på de yngste talentene.

Skyldes veksten av kommersielle aktører i fotballen at foreldrene tviler på den norske spillerutviklingsmodellen? Bright Baffour Antwi og Kjell Marius Herskedal drøfter temaet i denne artikkelen.

Det er vel ingen tilfeldighet at det ble Frankrike og Kroatia som møttes i VM finalen i Russland og hvor Frankrike til slutt kunne løfte VM troféet etter en forrykende fotballkamp.