-- annonse --

Fotballforskning

Nyheter

Den anerkjente britiske avisen The Times refererer til Geir Jordets forskning i en bredt anlagt artikkel om at mørkhudede spillere bør anerkjennes vel så mye for intelligens og kognitiv kapasitet som for fart og kraft.

Nyheter

Hvorfor ble de beste best? Og hvilken betydning har  treneren hatt for idrettslig utvikling hos 18 av Norges mestvinnende idrettsutøvere? Det var kjerneproblemstillinger i et forskningsprosjekt av Runar Gilberg og Gunnar Breivik ved NIH, i samarbeid med Olympiatoppen på slutten av 1990-tallet.

Nyheter

En ny hjernestudie konkluderer med at kvinnelige fotballspillere har større risiko for hodeskader enn menn. En norsk lege og forsker mener det ikke kan konkluderes med at headinger har skylda.

Nyheter

Dagens kompetanse og fokus på kamp- og spilleranalyser i toppfotballen er høyt. Samtidig er det ofte en utfordring 1) å finne tak i de viktigste variablene eller ferdighetene, og 2) å begrense mengde data. I den forbindelse har jeg konkretisert åtte matchvinnerferdigheter. 

Nyheter

Verdens beste fotballspillere har i snart en måned har vist hva de kan i fotball-VM, og i en vrimmel av statistikk spør nå svenske forskere: Går det også an å måle ballfølelse?

Nyheter

Fotballspillere ser ut til å trene for lite høyintensitets løping og sprinter i løpet av treningsuka. Det er et viktig funn i forskningen Ivan Baptista har gjort i en ny doktorgrad ved UiT Norges arktiske universitet.

Nyheter

Fotball er verdens mest populære sport, men byr på mye mer enn underholdning. Fotball er blant annet bredspektret medisin mot livsstilssykdommer, skriver de danske forskerne, professor Peter Krustrup og lektor Magni Mohr i en vitenskapelig artikkel.

Nyheter

Full kontroll. Overlegenhet. Så sprekker alt. Totalt og fullstendig. Hva skjer egentlig når et lag faller sammen?

Nyheter

For tre år siden kom det ut en bok som hadde tittelen «Talenes tale – Alt du tror om fotball er feil». Det var de to fotballanalytikerne David Sally og Chris Anderson som hadde brukt tre år på å studere all tilgjengelig fotballstatistikk.

Nyheter

Fotballspillere får ofte strekkskader, overtråkk og støtskader som gjør at muskulatur og ledd må rehabiliteres. Dette er lett å forstå. Når laget taper kamp etter kamp og man ikke finner noen konstruktive løsninger ender man opp med, «det sitter i hodet».

Nyheter

Gjennom et tverrvitenskapelig svensk forskningsprosjekt – The Fit Project – er målet å komme opp med kunnskapsbaserte skadeforebyggende strategier for fotballungdom.

-- annonse --