-- annonse --

Barne- og ungdomsfotball

Nyheter

Fotballprofil Stig Inge Bjørnebye (49) sier han ser mange foreldre som jager etter suksess, på vegne av sine egne barn. 

Nyheter

Er du kvalifisert for toppfotball, er det bare å klemme til og ta sjansen. Du gir drømmen en mulighet! 

Nyheter

Skoleungdom som får bevege seg mer, lærer bedre. Det viser et stort forskningsprosjekt i regi av Norges Idrettshøgskole (NIH), sammen med Universitet i Agder, Universitetet i Stavanger og Høgskulen på Vestlandet.

Nyheter

– Nesten alle taper på en utvikling der vi ofrer lek og allsidighet i barneidretten. Likevel ser vi at utviklingen går i retning av økt spesialisering. Det skriver håndballguttas landslagskaptein Bjarte Myrhol og pappatrener Eirik Øiestad i en kronikk i Aftenposten.

Nyheter

I starten på en ny sesong er det alltid temaer som er like viktig å trene på fra år til år og som vi vil bli bedre og bedre på. Da er det spesifisitetprinsippet som gjelder: «Det du skal bli god på, må du øve mye på.» 

Nyheter

En ny studie viser en faretruende utvikling av aktivitetsnivået hos barn og ungdom i Norge. Ungdom i 15-årsalderen sitter rolig 2/3 av dagen. Dette utgjør 75 % av tiden, det vil si at de sitter, står eller ligger uten å bevege seg.

Nyheter

Treningsmengde er et svært viktig tema som alle trenere i barne-  og ungdomsfotballen bør har god peiling på.

Nyheter

I en artikkel på BT.no vises det til hvordan Fotballfritidsordninger kan gi en positiv effekt både når det kommer til folkehelse, bevegelsesglede, sosiale ferdigheter, samt utvikling av fremtidige spillere til senior- og toppfotballen. 

Nyheter

Denne artikkelen er presentert tidligere, men den kan gjentas hvert eneste år da det alltid kommer nye trenere til. Snart braker fotballeventyret igang for fullt, så her kommer  NFFs Øyvind Larsen sin sjekkliste for alle trenere ved inngangen til en ny sesong.

Nyheter

– Vi bruker mye tid på saker som handler om netthets, rasisme, sjikanerende sms-er og og e-poster. Vi ser en oppførsel som er blitt tøffere, mer usaklig og mer rettet mot enkeltpersoner, forteller daglig leder i NFF Trøndelag, Jan-Roar Saltvik til adressa.no.

Nyheter

Om en ikke klarer å ha tre tanker: flest mulig – lengst mulig – best mulig samtidig, vil utålmodigheta til trenere, foreldra og klubba ta overhånd. Tålmodighet er en dyd. Særlig på veien mot en mulig topp, skriver Øyvind Larsen, fagansvarlig trener- og aktivitetsutvikling i NFF, i denne artikkelen. 

-- annonse --