Barne- og ungdomsfotball

Gjennom koronaperioden har mange trenere og spillere «gjenoppdaget» hvilke gleder og muligheter som ligger i utvikling av teknikk ved bruk av enkle metoder.

Fra mandag blir det mulig for Telenor Xtra-klubbene å ha fotballfritidsordning igjen.

Det er ikke lenge til årets første Eat Move Sleep Cup sparkes i gang. 55 000 jenter og gutter skal i aksjon i cuper over hele landet i løpet av sesongen.

I disse koronatider er det flott å se mange trenere og foresatte med stor kreativitet i forhold til å legge forholdende til rette for indviduell øving. NFT-medlem Thor Mikalsen har utviklet en «mini-binge» i sin hage som gir fantastiske muligheter for å utvikle teknikk med ball.

Brede Hangeland holdt et strålende foredrag under NFF Rogalands kretstingsseminar om barne- og ungdomsfotball. Budskapet var tydelig: «De dårligste spillerne er akkurat like viktige som den beste».

For å inspirere og motivere fotballspillere i alle aldre til å holde treninga ved like på egen hånd i disse koronatider, presenterer Odd via sin hjemmeside egne treningsøkter hver dag for de ulike aldersgrupper.

Assisterende toppidrettssjef Marit Breivik er bekymret for en utvikling med flere og alvorligere idrettsskader hos barn.

NFFs Øyvind Larsen skriver om hvordan man kan trene best mulig på egenhånd.

Øvelse (øving) gjør mester, men gjør alle øvelsene det? Spørsmålet ble stilt allerede på 80-tallet og førte til mer funksjonell trening som senere ga dokumenterte resultater på alle nivåer. I dag er dette spørsmålet igjen like aktuelt. Antar den er like aktuell i 2020.

All felles aktivitet er stoppet. Alle baner er i prinsippet stengt. Men det er ikke forbudt å trene på egen hånd. Og kreativiteten blomstrer landet rundt.

Gjennom alle tider har det meste av fotballtreningen gjennom barneåra i Norge funnet sted uten at trener er tilstede. Dette skjer også verden rundt hvor millioner av barn velger fotball, som er verdens største idrettsgren.